Tlačové správy jún 2024

Pošta vydáva známky Šport:

Hry XXXIII. olympiády v Paríži a XVII. letné paralympijské hry v Paríži

Bratislava, 28. jún 2024

Slovenská pošta, a.s., vydáva dnes 28. júna 2024 poštovú známku „Šport: Hry XXXIII. olympiády v Paríži“, s nominálnou hodnotou 1,50 €.

Slovenská pošta, a.s., dnešným dňom zároveň vydáva poštovú známku „Šport: XVII. letné paralympijské hry v Paríži“, s nominálnou hodnotou 1,50 €.

Dnes sa môžete stretnúť s prezidentom v Banskej Bystrici

Bratislava, 19. jún 2024

Chcete sa stretnúť s novým slovenským prezidentom Petrom Pellegrinim? Môžete. Dnes od 16:00 bude prezident Peter Pellegrini podpisovať prezidentské známky v záhrade Stredoslovenského múzea v Banskej Bystrici, v Thurzovom dome, po slávnostnej inaugurácii prezidentskej známky. Slovenská pošta pozýva na autogramiádu Petra Pellegriniho všetkých Bystričanov aj filatelistickú verejnosť.  Ľudia si budú môcť prezidentskú známku kúpiť priamo pred Stredoslovenským múzeom v Banskej Bystrici v príležitostnej poštovej priehradke v autopošte.

Tlačová správa tu.

Slovenská pošta vydáva poštovú známku „Prezident SR“

Bratislava, 14. jún 2024

Slovenská pošta vydáva v sobotu 15. júna 2024 poštovú známku „Prezident SR“ zvoleného prezidenta Petra Pellegriniho. Prezidentská známka reflektuje tradíciu aj moderné trendy a má špecifický kruhový tvar. Umožňuje to technológia samolepky. Zúbky na známkach sa nerobia ihlami, ale špeciálne upravenou raznicou.

Slovenská pošta vyhlásila víťazov súťaže o Najkrajší list 2024

Bratislava, 12. jún 2024

Víťazkou národného kola súťaže o Najkrajší list 2024 sa stala 14 ročná Daniela Chlebovcová  zo Šuňavy. Téma 53. ročníka medzinárodnej súťaže v písaní listov bola: „Napíš list budúcim generáciám o svete, ktorý, ako dúfaš, zdedia“. Súťaž je príležitosťou pre deti a mladých ľudí, aby ich počuli zástupcovia krajín z celého sveta a mohli ovplyvniť aj tých, ktorí majú v rukách moc.

Tlačová správa tu.

Pošta vydala známku „Ochrana prírody: Vihorlatské vrchy – Hadiar krátkoprstý (Circaetus gallicus)“

Bratislava, 7. jún 2024

Slovenská pošta, a.s., vydala dnes 7. júna 2024 poštovú známku „Ochrana prírody: Vihorlatské vrchy – Hadiar krátkoprstý (Circaetus gallicus)“ s nominálnou hodnotou 3,00 €. Hlavným motívom známky je samec, samica, mláďa a vajíčko Hadiara krátkoprstého. Emisia prezentuje Chránenú krajinnú oblasť Vihorlat.